Gebruiksplan in Coronatijd

Gebruiksplan diensten in Coronatijd

In juli mogen de kerken weer open! Daar zijn we heel blij mee.

Hierbij de eerste diensten in juli (de verdere zondagen staan vermeld in het vlg. kerkblad)

5 juli    09.30 uur   Oosterend                        Voorganger: Dhr. M.D .Kuiper

11.00 uur   De Cocksdorp                 Voorganger: Da. W. Huizing

12 juli 09.30 uur   Oosterend                        Voorganger: Drs. E. Leune

11.00 uur   De Cocksdorp                 Voorganger: Drs. E. Leune

11.00 uur   Oudeschild                      Voorganger: Ds. S. Kurtzahn

Er zijn voor de diensten echter nog wel een aantal voorwaarden zodat de kerkdienst veilig is voor iedereen.

Hieronder staat het gebruiksplan van onze gemeente. Sommige regels zijn gemakkelijk op te volgen en zijn we al aangewend. Andere kunnen irritatie en onbegrip oproepen. We begrijpen dit, maar hopen dat we deze ‘lichte last’ voor dit moment kunnen dragen en vooral dankbaar zijn dat we weer bij elkaar kunnen zijn om de dienst samen te vieren.

Uitgangspunten:

Tussen alle mensen in de kerk dient anderhalve meter afstand gewaarborgd te worden. Huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
Reservering voor de diensten is verplicht. Dit kan via de onderstaande adressen, vrijdags tussen 17.00 en 20.00 uur:
-voor de diensten in de Maartenskerk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-20234626

of 0222-311706

-voor de diensten in de Zeemanskerk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0222-314638

We houden de namen van de aanwezigen in de kerk bij. Dit is verplicht en nodig om bij een nieuwe uitbraak van het virus na te gaan met wie iemand contact heeft gehad. We bewaren de lijst 4 weken. Zolang blijft de lijst uiteraard geheim, en daarna zal deze vernietigd worden.
De kerkgangers worden bij binnenkomst naar een plek begeleid.
Voor ieder kerkgebouw is bekeken hoeveel kerkgangers in de kerk kunnen. In de Maartenskerk komen we op een aantal van ongeveer 60 mensen, in de Waddenkerk 40 mensen, in de Zeemanskerk 30. Dit aantal ligt niet vast.                 Als er families zijn met meerdere personen die bij elkaar mogen zitten, kan dit aantal hoger zijn.
Gemeentezang is vooralsnog helaas niet toegestaan. Een voorzanger en muzikale medewerking zoals orgel of ander instrument mogen wel. Ook is het mogelijk naar gemeentezang die eerder is opgenomen te luisteren.
Koffiedrinken na de diensten is helaas ook nog niet mogelijk.

Collectes kunnen worden gehouden in collecteschalen bij de uitgang.              Geld overmaken op een bankrekening kan uiteraard ook.
*De gemeenteavond was dit jaar uitgesteld vanwege corona, maar in juli mogen we gelukkig weer met meer mensen (wel nog steeds op afstand) in de kerk samenkomen.

Daarom we willen de gemeenteavond nu toch graag houden op woensdag 29 juli, om 19.30u. in de Maartenskerk.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd.

Ook voor die avond dient u zich even aan te melden.